Uneori nu iti dai seama daca suferi de o afectiune de piele, pentru ca simptomele pot fi mult prea generale, dar este indicat sa conferi atentie maxima detaliilor pentru a lua masurile necesare din timp.

Care este cea mai des intalnita afectiune a pielii ?

Este vorba despre dermatita de contact, o afectiune comuna, care apare frecvent la nivelul pielii, atat la adulti, cat si la copii. Aceasta apare in urma contactului cu alergenii, prin iritatii, mancarimi si inflamatii.

Nu este o afectiune contagioasa, astfel ca nu se transmite prin contact fizic cu alte persoane care sufera de dermatita. Aceasta apare ca o iritatie sau o reactie alergica la diverse substante, fiind cunoscuta si sub denumirea de „eczema de contact”.  

Factorii de risc sunt expunerea prelungita la diferite substante daunatoare pielii si la apa fierbinte. Simptomele nu sunt severe, de aceea uneori s-ar putea sa nu stii ca suferi de aceasta afectiune, desi se creeaza un disconfort sporit.

Pentru a afla mai multe despre aceasta afectiune acceseaza link-ul online dermatita de contact.

Cand iti dai seama ca s-ar putea sa suferi de o afectiune a pielii ?

Iata care sunt primele simptome aparute:

alergie

Daca observi ca devii alergica si vezi ca apar mici puncte rosii pe fata si corp, trebuie sa mergi la medic sa faci un consult. Simptome similare sunt mancarime severa si urticarie.

sensibilitate la razele soarelui

Daca stai prea mult timp expus in soare, razele ultraviolete pot dauna grav sanatatii pielii. Cei care au pete pe piele sau micoze s-ar putea sa observe ca acestea se schimba la culoare sau aspectul lor se inrautateste sub actiunea razelor solare.

basici

Uneori pot sa apara basicute inestetice, ce iti dau si o senzatie de mancarime si disconfort. Acestea se asociaza cu pielea uscata care te face sa o simti ca niste solzi.

Umflaturi in zona fetei

Daca observi ca apar mici umflaturi in jurul ochilor s-ar putea sa suferi de o afectiune de piele. De asemenea, pe langa umflaturi mai poate aparea si roseata insotita de senzatii similare cu cele de arsuri.

De ce sa mergi la medic ?

Indiferent de simptomele cu care te confrunti este indicat sa faci un consult medical inainte de a folosi orice pastile sau unguente. Medicul dermatolog este in masura sa iti recomande tratamentul cel mai potrivitfie naturist, fie medicamentos.

Afectiunile dermatologice pot fi tratate si cu medicamente care se elibereaza fara reteta medicala. Totusi, produsele naturiste nu pot inlocui medicatia prescrisa de medicul specialist.

Remediile naturiste sunt cele pe baza de plante, care contribuie la reducerea inflamatiei si calmarea mancarimilor si hidrateaza in profunzime, mentinand elasticitatea pielii. Persoanele care au o anumita sensibilitate la diverse plante nu trebuie sa foloseasca aceste produse.

Chiar daca uneori mancarimile sunt intense trebuie sa eviti atingerea zonelor iritate, pentru ca nu trebuie sa te scarpini, deoarece s-ar putea sa apara si alte infectii. De aceea, se recomanda sa te speli cu apa calduta si sapun antibacterian.

Este important sa mergi la medic inca de la primele simptome pentru ca acesta s-ar putea sa-ti prescrie un unguent, o lotiune sau un produs emolient si medicamente specifice daca este cazul pentru a ameliora disconfortul.

Se recomanda consultul medicului dermatolog inainte de a incerca orice fel de medicamentatie, pentru ca este foarte important sa urmezi un tratament specific pentru a trata afectiunile pielii. Prin urmare, numai medicul poate stabili cu exactitate diagnosticul si poate prescrie un tratament adecvat. 

4 thoughts on “5 semne ca s-ar putea sa suferi de o afectiune de piele si ca este cazul sa vezi un medic

  1. Ma surprinde faptul ca in prezent avem acces la informatii si resurse pe care generatiile anterioare nu le-ar fi putut visa. Cu toate acestea, articolul atrage atentia asupra riscurilor si provocarilor asociate cu dezvoltarea tehnologica rapida, cum ar fi dependenta de dispozitivele inteligente sau invazia intimitatii online.

  2. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra evolutiei tehnologiei in ultimii ani si impactul sau asupra societatii. Este impresionant cum in doar cateva decenii, am trecut de la telefoane fixe la smartphone-uri cu functii complexe. Totodata, autorul subliniaza importanta adaptarii noastre la aceste schimbari rapide pentru a putea profita de avantajele tehnologiei.

  3. Ma impresioneaza faptul ca articolul aduce in discutie solutii concrete pentru protejarea mediului inconjurator, precum reducerea consumului de plastic sau promovarea transportului ecologic. Este esential sa ne implicam cu totii in aceste initiative si sa contribuim la conservarea resurselor naturale pentru generatiile viitoare.

  4. Articolul este foarte interesant, mi-a placut modul in care autorul a abordat subiectul si a prezentat informatiile. Este important sa constientizam impactul pe care il are mediul inconjurator asupra sanatatii noastre si sa luam masuri pentru a-l proteja. Recomand tuturor sa citeasca acest articol si sa fie mai atenti la modul in care isi desfasoara activitatile zilnice.

Comments are closed.