Fie că este necesar sau doar îți dorești să schimbi aspectul locuinței tale, o reîmprospătare este mereu binevenită pentru a-ți aduce casa la actualitate și a-i da un aer fresh. 

În cazul în care îți dorești să începi o reamenajare a locuinței tale, vei găsi mai jos o listă cu recomandări pe care să le ai în vedere când îți renovezi casa, pentru a o face într-un mod cât mai avantajos.

Iată cele 5 sfaturi de care să ții cont atunci când îți reamenajezi casa!

1. Fă un plan

Este recomandat să faci un plan înainte de a începe treaba, fiind un aspect peste care să nu treci cu vederea dacă vrei să planifici în detaliu anumite aspecte. 

Pentru început, fă o evaluare obiectivă a casei tale pentru a afla în ce stadiu se află și ce schimbări ar trebui să faci, stabilește ce urmează să renovezi și cât de amănunțit va fi acest proces.

2. Stabilește un buget

După stabilirea unui plan, următorul detaliu ar fi stabilirea bugetului în care să incluzi principalele cheltuieli. Acest aspect este foarte important deoarece pot apărea mereu costuri neprevăzute

Încearcă să împarți banii în categorii precum: materiale, muncitori, mobilier, finisaje pentru a putea aproxima mult mai ușor viitoarele cheltuieli. Poți analiza piața de materiale de construcții și contacta mai mulți furnizori pentru a compara ofertele și a o alege pe cea mai convenabilă.

3. Alege o echipă calificată

Pentru a te asigura că vei avea lucrări de calitate și durabile în timp angajează o echipă calificată care să te ajute să obții rezultatul dorit. Poți începe prin a cere recomandări de la persoanele din jurul tău pentru a obține păreri sincere și semnificative.

4. Verifică instalațiile

Înainte de a începe lucrările, ar fi recomandat să verifici instalațiile termice, electrice, sanitare, mai ales în cazul unei locuințe vechi, unde e posibil ca acestea să aibă nevoie de reparații sau chiar de înlocuire. 

Pentru ca în țară sunt încă multe locuințe care nu dispun de încălzire proprie, este posibil să fii și tu în căutarea unei centrale electrice potrivită pentru casa ta. Dacă ești și tu în această situație, pe Hornbach.ro găsești o gamă largă de modele pentru a satisface nevoile tuturor.

5. Folosește materiale de calitate

Alegerea materialelor de calitate este foarte importantă când îți renovezi propria locuință. Înainte de a începe, poți căuta recenzii, poți cere recomandări pentru a afla din experiențele altora sau te poți consulta cu persoanele avizate din domeniu pentru a primi sfaturi și informații utile. 

Alege branduri de calitate și încearcă să nu faci compromisuri când vine vorba de materiale, deoarece cele ieftine pot necesita reparații și înlocuiri mai frecvente.

Indiferent de motivele pentru care alegi să îți recondiționezi casa, cel mai important este să o faci în ritmul tău, să fii deschis la recomandări și sfaturi și să fii pregătit pentru situații și cheltuieli neprevăzute. Încearcă să lucrezi cu o echipă specializată și cu materiale de calitate pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *