Laboratoarele medicale sau cele in care se studiaza cu substante sunt medii de lucru ce necesita utilizarea unui echipament de protectie adecvat. Acesta trebuie ales cu grija pentru a se potrivi fiecarei persoane si actiuni, astfel incat sa ai parte de siguranta, dar si sa fii echipat in asa mod incat sa nu contaminezi diverse probe cu care lucrezi.

Daca doresti sa te echipezi in mod corespunzator sau sa le cumperi angajatilor cele necesare in astfel de situatii, poti face asta si online, de pe limarom.ro. De aici vei putea achizitiona, inclusiv articole brodate, fiind magazinul de incredere de la care isi pot cumpara uniforma si cei care lucreaza pe ambulanta sau la SMURD, dar si agentii de paza, bucatarii, personalul din hoteluri si multi altii.

Revenind la echipamentul necesar in laboratoare, vrem ca in continuare sa iti vorbim despre detaliile cele mai importante care trebuie sa fie prezente:

Halatul

In cazul celor care isi desfasoara activitatea in laboratoare halatele sunt albe. Acesta este in primul rand un aspect important pentru igiena, deoarece murdaria va fi observata imediat, iar curatarea se va putea face cu usurinta.

Albul a fost ales si pentru faptul ca permite realizarea unor piese mai accesibile din punct de vedere financiar, ceea ce este important mai ales cand trebuie sa detii mai multe halate si se deterioreaza destul de rapid.

Unii spun ca albul este folosit si cu rol de simbol, aratand faptul ca respectiva haina este purtata de o persoana cu pregatire foarte buna in ramura in care activeaza. Un halat de laborator trebuie sa aiba o lungime pana in zona genunchilor, pentru a proteja cat mai bine de stropi sau alte murdarii, maneci lungi si eventual buzunare, pentru un plus de confort.

Ochelarii

Ochii sunt foarte expusi in conditiile de lucru din laborator. Trebuie sa te concentrezi foarte bine pe ceea ce faci si uneori sa privesti mult mai de aproape decat ar fi normal. In laboratoare se poate intampla sa lucrezi cu tot felul de obiecte care din neatentie ti-ar putea produce leziuni la ochi sau cu substante periculoase sau infectate.

Ai in vedere faptul ca prin membranele mucoase ale ochiului se pot transmite foarte usor infectiile. Alege-ti ochelarii potriviti, care sa iti fie confortabili si sa iti permita sa observi totul cu aceeasi acuratete. In cazul in care poti deja ochelari de vedere, poti sa te folosesti de o viziera speciala.

Manusile

In laboratoare se utilizeaza de regula manusi de unica folosinta. Acestea au in primul rand rol de protectie, ajutand persoanele care manipuleaza anumite probe sa nu intre in contact direct cu ele pentru a se contamina sau cu diverse substante care ar putea produce arsuri la nivelul pielii.

Totodata, in laboratoare manusile sunt utilizate si pentru a nu contamina probele, fiind mereu curate, sterile si se schimba foarte des.

Boneta

Laborantii au mereu bonete pe cap, iar acestea sunt de unica folosinta. Si acestea au dublu rol. In primul rand protejeaza campul operator de contactul cu fire de par, epiderma sau matreata, iar in al doilea rand impiedica raspandirea de substante si eventuale bacterii prin intermediul parului, acesta fiind protejat.

Masca de protectie

Sunt mai multe tipuri de masti folosite in laboratoare, iar alegerea se face in functie de mediul in care se lucreaza. Daca nu manipulezi probe periculoase si nu lucrezi cu substante care ar putea fi daunatoare daca patrund prin caile respiratorii, necesare iti vor fi mastile de unica folosinta, care au rol de a nu-ti permite sa contaminezi campul de lucru cu saliva.

Daca mediul tau de lucru presupune contactul cu substante daunatoare, care in timp ti-ar putea afecta sanatatea daca patrund pe caile respiratorii, ai nevoie de masti speciale, care sa iti permita sa respiri corect fara a inhala din aerul din jur.

4 thoughts on “Echipamente de protectie si lucru necesare intr-un laborator

  1. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate si de diversitatea exemplelor oferite. Recomand acest articol tuturor celor interesati de impactul tehnologiei asupra procesului educational.

  2. Consider ca este important sa avem o abordare echilibrata in ceea ce priveste utilizarea tehnologiei in educatie. Articolul mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare anterior.

  3. Mi-a placut modul in care autorul a argumentat fiecare punct de vedere prezentat in articol. De asemenea, am gasit utila lista de resurse recomandate pentru cei interesati sa afle mai multe despre subiect.

  4. Articolul este foarte informativ si mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului discutat. Am apreciat faptul ca autorul a prezentat atat avantajele, cat si dezavantajele tehnologiei moderne in educatie.

Comments are closed.