Pilota, o magnifica inventie. Cine s-ar gandi intr-o zi sa stea fara ea, cand stii cat de bine esti ghemuit sub pilota fara sa vrei sa te dai jos din pat in multe dimineti de iarna.

Totusi, multi sunt cei care, din ignoranta, mai investesc in pilote de proasta calitate. Cu toate acestea, cele mai bune pilote sunt de departe aceste pilote de bumbac. Poti gasi pilota de bumbac pentru un somn de cea mai buna calitate. Fie iarna, fie vara.

Bumbacul, un material respirabil

Nu o putem spune niciodata suficient. Spre deosebire de materialele sintetice precum poliesterul, bumbacul este un material respirabil. Ceea ce inseamna ca pielea poate respira.

In aceste conditii, iarna, organismul beneficiaza de o caldura care nu este sufocanta. Acesta este motivul pentru care bumbacul permite un somn mai bun. Pentru ca desi adormit, somnul nu este atat de reconfortant, daca iti este prea cald. Asa ca dimineata devreme, doar senzatia de a fi dormit prost persista fara sa stii de ce.

Bumbacul este un material absorbant

Si asta, nu putem spune niciodata suficient. In ceea ce priveste prosoapele de baie, fie pentru prosoape de plaja sau pentru toaleta, bumbacul are proprietati absorbante extraordinare. Intr-adevar, are capacitatea de a absorbi pana la 8% din propria greutate.

Cu bumbacul, uscarea, in special a bebelusilor, care trebuie facuta rapid, devine eficienta. Adauga la aceasta ca, spre deosebire de materialele sintetice, bumbacul nu se topeste, ceea ce il face un izolator preferat pentru multe lucruri periculoase sau cand intra in contact cu flacarile.

De ce pilota de bumba este cea mai buna impotriva acarienilor?

Daca iti plac pilotele din puf natural, exista pilote de bumbac cu pene si puf de gasca. Puful si penele acestei pilote sunt complet sterilizate si fara praf si orice reziduu care ar putea atrage acarienii.

La fel ca lana, bumbacul retine foarte putina umiditate in timp ce respinge acarienii si mucegaiul, facandu-l un material natural hipoalergenic si sanatos. In general vei gasi pe piata doua feluri de pilote din bumbac: pilote din bumbac 100% si pilote invelite intr-o husa de bumbac.

Alte sfaturi practice pentru a evita acarienii

In timp ce cumpararea si ingrijirea pentru lenjeria de pat in general este una dintre cele mai bune modalitati de a preveni reactiile alergice, exista si alte modalitati de a evita alergiile.

Curata-ti casa: evident, o casa curata va ajuta la tinerea alergenilor la distanta, deoarece acarienii se pot depune si in locuri precum mobilierul si pernele.

Atentie la animalele de companie: animalele de companie sunt, de asemenea, refugii pentru acarieni. Deci, daca ai un caine sau o pisica, cel mai bine este sa-i tii departe de patul tau.

Schimba-ti perna in mod regulat: Daca nu sunt spalate in mod regulat, pernele pot acumula o cantitate considerabila de excremente de acarieni (lucrurile la care esti alergic). Pentru a limita proliferarea acestora, este foarte recomandata obtinerea unor fete de perna suplimentare pentru acarieni.