Joaca guverneaza majoritar viata unui copil si face parte din cresterea lui sanatoasa. Jucandu-se, copiii invata sa socializeze, isi dezvolta mintea si corpul si totodata se relaxeaza si se ditreaza.

Desigur, cu totii avem in cartier un parc si probabil, copilul tau are parcul sau favorit insa astazi dorim sa ne axam pe avantajele unui loc de joaca la tine acasa.

Locul de joaca de acasa creaza pentru copii posibilitatea de a-si petrece timpul intr-un mediu familiar si sigur, in care acestia se pot relaxa pe deplin.

Pe de alta parte putem enumera ca avantaje: proximitatea, accesibilitatea si confortul. Copiii se simt in largul lor si cel mai confortabil acasa iar joaca in curte contribuie la starea lor de bine de zi cu zi.

Un alt avantaj al locului de joaca de acasa il reprezinta programul si modul in care activitatile in aer liber pot fi programate cu usurinta. 

Fara a fi nevoie de a rezerva un timp anume pentru a ajunge in parc sau de a programa in avans iesirea la joaca, locul de joaca fiind la indemana copilului atunci cand acesta simte nevoia sa se joace.

Atunci cand alegi locul de joaca pe care sa il montezi acasa, ai practic control asupra tipurilor de jocuri pe care copilul tau le foloseste.

De la materiale, complexitate si stilul de jocuri cu care acesta isi va petrece timpul, totul tine de decizia ta. In functie de preferintele copilului tau, poti alege ce anume sa contina „parcul de distractii” de acasa.

Poti selecta dintr-o multitudine de produse si accesori cum ar fi: un leagan, un topogan, un panou de catarare sau o trambulina pentru copii, ce anume vrei sa instalezi.

Un alt aspect esential este siguranta. Atunci cand copilul se joaca in curte el poate fi supravegheat cu usurinta de orice membru al familiei. De asemenea, adultii isi pot continua o parte din activitatile casnice, deoarece copilul se afla in permanenta in raza lor vizuala.

Probabil cel mai important aspect al unui loc de joaca acasa il reprezinta oportunitatea de a petrece timp impreuna. Intelegm, desigur, faptul ca socializarea este vitala pentru dezvoltarea unui copil.

Totodata, o relatie stransa cu membrii familiei este la fel de importanta. Jucandu-se acasa, copiii creaza relatii stranse cu ceilalti membrii ai familiei si poate, cel important, isi creaza amintiri.

Pe de alta parte vrem sa accentuam faptul ca, asa cum si noi adultii, avem zile in care pereferam sa stam acasa pentru a ne relaxa si cei mici au nevoie de timpul lor. Copiii au emotii si trairi pe care le elibereaza prin joaca.

La fel ca noi si acestia au nevoie sa se relaxeze, sa se distreze si sa-si lase imaginatia sa zboare. Cand toate aceste lucruri ii sunt la indemana, copilul creste intr-un mod echilibrat.

Nu in ultimul rand, credem ca se cade sa vorbim si despre exercitiile fizice. Prin joaca, copiii isi dezvolta armonios corpul si isi mentin in parametrii starea de sanatate. Obiceiurile bune se invata acasa iar un copil obisnuit cu sportul nu va fugi niciodata de acesta.

Speram ca am reusit sa te convingem ca un loc de joaca la tine acasa are nenumarate avantaje si de ce merita sa investesti in unul.