Alegerea formei de incalzire a casei este o decizie foarte importanta care trebuie luata in momentul construirii casei. Trebuie luate in considerare nu numai aspectele tehnice si ecologice, ci si costul realizarii proiectului.

Incalzirea pe gaz este foarte populara si are multi sustinatori. Aceasta metoda de incalzire ofera confort si, in acelasi timp, nu polueaza mediul inconjurator la fel de mult ca un cuptor cu carbuni.

De asemenea, este mai ieftina decat incalzirea cu energie electrica. Acesta este motivul pentru care tot mai multe persoane opteaza pentru incalzirea pe gaz. 
 

Costurile incalzirii cu gaz

Incalzirea pe gaz este apreciata nu numai pentru confortul sau, ci si pentru costurile sale reduse de exploatare. Este, de asemenea, o alternativa ecologica la carbune, care lasa o urma mare de carbon si genereaza multi poluanti.

In plus, pretul acestei materii prime este in continua crestere, motiv pentru care din ce in ce mai multe persoane se decid sa isi schimbe sistemul de incalzire a locuintei.

Incalzirea pe gaz castiga in mod constant adepti. Cu toate acestea, pentru a decide sa o instalati, este important sa cunoasteti costurile acestui tip de instalatie.

Incalzirea cu gaz in butelie, care nu necesita acces la reteaua de gaz, este foarte populara. Costul instalarii sale nu este mare. Trebuie sa luati in considerare nu numai pretul rezervorului de gaz, ci si al cazanului pe gaz.
 

Pretul incalzirii pe gaz – costul instalatiei si consumul mediu de gaz pe an

In cazul in care obiectivul este instalarea unui sistem de incalzire centrala cu un cazan pe GPL si un rezervor casnic, trebuie sa se ia in considerare nu numai costul componentelor sistemului in sine, ci si costul manoperei.

Daca doriti sa primiti o oferta personalizata pentru instalarea GPL sau pentru livrarea gazului, va rugam sa ne contactati prin telefon sau sa lasati solicitarea Dvs. Prin intermediul formularului nostru de contact: https://www.flaga.ro/alegeti-rezervoarele-cu-gaz
 
Pe scara anuala, consumul de gaz pe m² de spatiu de locuit se situeaza orientativ in intervalul de 100-160 kWh pe an.

Pentru a calcula cu exactitate costul anual al incalzirii pe gaz, este necesar sa se ia in considerare pretul actual per 1kWh al materiei prime si suprafata care urmeaza sa fie incalzita.

Costul gazului poate creste de la an la an, dar va continua sa fie mult mai ecologic si mai rentabil decat carbunele.
 

3 thoughts on “Care sunt costurile incalzirii pe gaz?

  1. Informatiile prezentate in acest articol sunt extrem de importante si actuale. Am reusit sa aprofundez subiectul si sa-mi imbogatesc cunostintele datorita acestui material. Multumesc echipei Anansi.ro pentru continutul de calitate!

  2. Ma bucur ca am descoperit acest articol pe Anansi.ro. Autorul a abordat subiectul intr-un mod foarte detaliat si clar, ceea ce mi-a facilitat intelegerea conceptelor prezentate. Astept cu nerabdare urmatoarele articole de pe acest site.

  3. Articolul de pe acest site este foarte interesant si relevant pentru mine. Am aflat multe informatii noi si utile despre subiectul abordat. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de acest domeniu.

Comments are closed.