Prelungeste durata de viata si pastreaza garantia ferestrelor termopan, cu aceste indicatii

Este esential sa ai ferestre eficiente din punct de vedere energetic in casa ta, din mai multe motive. In primul rand, ferestrele de acest tip ajuta la reducerea consumului de energie si, ulterior, la scaderea facturilor la utilitati.

Ele sunt proiectate pentru a minimiza transferul de caldura, impiedicand pierderea caldurii in lunile mai reci si blocand castigul nedorit de caldura in lunile mai calde. Prin mentinerea unei temperaturi interioare mai stabile, ferestrele eficiente din punct de vedere energetic contribuie la un mediu de locuit confortabil pe tot parcursul anului.

In plus, aceste ferestre joaca un rol vital in reducerea emisiilor de carbon si promovarea durabilitatii mediului. Prin conservarea energiei, acestea reduc dependenta de combustibilii fosili si scad emisiile de gaze cu efect de sera, atenuand astfel impactul schimbarilor climatice.

In fine, acestea cresc valoarea generala si atractivitatea locuintei tale – imbunatatesc izolatia, reduc condensul si asigura o mai buna izolare fonica, toate acestea contribuind la un spatiu de locuit mai placut si mai de dorit.

Descopera modelele de ferestre Helios acoperite de noua garantie de 10 ani! Alegand ferestrele Helios de tip Confort 76, Confort 76 Plus, Elegant 76, Elegant 76 Premium, Performant 88 si Performant 88 Premium* obtii garantia ca nu va trebui sa faci investitii suplimentare pentru ferestrele casei tale timp de 10 ani.

Instructiuni de folosire si intretinere a ferestrelor si usilor termopan:  

Odata la 6 luni de la montaj se vor efectua urmatoarele operatiuni: 

– se verifica starea orificiilor de aerisire, care nu trebuie sa fie infundate pentru ca drenarea apei sa decurga normal, iar feroneria se unge cu ulei sintetic sau mineral;  
– garniturile dintre cercevea si toc se ung cu o substanta pe baza de silicon pentru a se pastra elasticitatea;  
– pentru ferestrele si usile cu dubla deschidere trecerea de la un tip de deschidere la altul se face obligatoriu prin pozitia inchis, nerespectarea acestei recomandari poate duce la accidente si la deteriorarea feroneriei;  

Este interzisa blocarea usilor si ferestrelor in pozitia inchis prin impanarea intre toc si cercevea a diverse obiecte ce ar putea deteriora profilele si garniturile de etansare;

Inchiderea usilor si a ferestrelor trebuie facuta fara socuri, lucru valabil in special pentru corpurile cu gabarit mare a caror inchidere violenta ar putea duce la deteriorarea geamului termoizolant sau a feroneriei; 

Folia autoadeziva ce protejeaza profilele se va indeparta la un interval de maxim 30 de zile de la montaj, prelungirea acestui interval poate crea dificultati in desprinderea foliei, in special daca profilele sunt expuse la temperaturi ridicate; 

Curatarea profilelor se va face doar cu solutii de genul detergentilor lichizi pentru suprafete ceramice sau plastice.

Se interzice folosirea solutiilor pe baza de alcool sau acetona. Geamurile se vor curata cu apa curata calduta sau detergent pentru suprafete din sticla. Se interzice folosirea solutiilor pe baza de diluant.

Lucruri care ne scapa de sub control

Din pacate, exista si exceptii – momente sau situatii in care tot efortul de mai sus ne poate fi in zadar. De aceea, specialistii au definit urmatoarele instante: distrugerea accidentala ori intentionata, forta majora (ex.cutremur, incendiu etc.).

Aceste actiuni voluntare sau involuntare, alaturi de forte sau fenomene extreme ale naturii, pot sa elimine posibilitatea de reparatie, chiar daca perioada de garantie nu s-a scurs. 

4 thoughts on “Bucura-te de o functionare corecta si eficienta a ferestrelor casei, cu aceste sfaturi

  1. Sunt impresionat de nivelul de cercetare investit in acest articol. Este evident ca autorul si-a dedicat mult timp pentru a analiza subiectul in profunzime si a oferi informatii relevante.

  2. Consider ca aceasta este o lectura obligatorie pentru oricine doreste sa inteleaga mai bine subiectul. Autorul a reusit sa aduca argumente solide si sa ofere o viziune cuprinzatoare.

  3. Ma bucur ca am dat peste acest articol, pentru ca mi-a deschis noi perspective asupra temei discutate. Sunt impresionat de profunzimea analizei si de claritatea expunerii.

  4. Articolul este foarte interesant si bine documentat. Am aflat multe informatii noi despre subiectul abordat si mi-a placut modul in care autorul a prezentat datele.

Comments are closed.