Cu toamna și iarna la orizont, mulți dintre noi încep să-și pună întrebări despre cum să-și păstreze pielea strălucitoare și sănătoasă în aceste sezoane reci. Bronzarea la solar poate fi o soluție excelentă pentru a menține un ten cu aspect vibrant și bronzat în timpul toamnei și al iernii. În acest articol, vom explora regulile esențiale pe care trebuie să le urmezi pentru a obține un bronz uniform și durabil în salonul de bronzare.

Piele Curată, Bronz Uniform

Primul și poate cel mai important pas înainte de a intra într-un solar este să ai o piele curată. Este recomandat să renunți la produsele cosmetice înainte de sesiunile de bronzare. Acest lucru se datorează faptului că produsele de machiaj pot închide porii pielii, iar razele UV ale solarului au nevoie de o piele deschisă pentru a-și face efectul. Astfel, renunțând la machiaj înainte de bronzare, vei evita petele inestetice și posibilele reacții adverse ale pielii.

Folosește Ochelarii de Protecție UV

La majoritatea saloanelor de bronzare, vei primi ochelari de protecție UV gratuit. Aceștia sunt esențiali pentru a-ți proteja ochii de razele UV emise de solar. Este important să folosești întotdeauna acești ochelari de protecție pentru a preveni orice posibile efecte negative asupra ochilor tăi. Ochii sunt sensibili și trebuie protejați în timpul ședințelor de bronzare.

Poziția Corectă în Cabină

Într-un salon de bronzare, poți alege între un solar orizontal sau vertical, în funcție de preferințele tale. Poziția ta în solar poate influența uniformitatea bronzului. Asigură-te că stai într-o poziție relaxată și confortabilă pentru a obține rezultate optime. În timpul ședinței, evită să folosești telefonul mobil sau să ai obiecte personale în cabină, pentru a te concentra pe bronzarea uniformă.

Nu Folosi Produse de Protecție Solară sau Ulei de Corp în Cabină

Evită folosirea produselor de protecție solară sau a uleiurilor de corp în timpul ședințelor de bronzare la solar. Aceste produse pot bloca efectul razelor UV și pot anula rezultatele dorite ale bronzului.

Fă Duș înainte de Ședința de Bronzare

Se recomandă să faci duș cu cel puțin o oră înainte de ședința de bronzare. Acest lucru se datorează faptului că pielea continuă să transpire și să elimine uleiuri după duș, ceea ce poate afecta uniformitatea bronzului. Evită să faci duș imediat înainte de ședința de bronzare sau să mergi la solar după o sesiune de saună sau aerobic. Pielea hidratată și exfoliată favorizează un bronz uniform, așa că este recomandat să faci un peeling corporal o dată pe săptămână.

Beneficiile și Riscurile Bronzului la Solar

Bronzul la solar poate aduce atât beneficii, cât și riscuri pentru sănătate. Expunerea la razele UV poate ajuta la formarea vitaminei D, reducerea stresului, stimularea circulației sângelui și îmbunătățirea sistemului imunitar. Totuși, este important să menționăm că expunerea excesivă la radiații UV poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii, leziuni oculare, reacții alergice și poate crește riscul de cancer de piele.

Numărul de Ședințe și Frecvența

Numărul de ședințe necesare pentru a obține un bronz frumos depinde de tipul pielii și de pigmentul natural al acesteia. De obicei, primele 4-5 ședințe ar trebui programate la un interval de 1-2 zile pentru a construi treptat bronzul. Pentru întreținerea bronzului, este recomandată o ședință sau două pe săptămână.

Folosește Acceleratoare de Bronz

Pentru rezultate mai bune și un bronz mai auriu, poți folosi creme accelerate de bronz special concepute pentru ședințele de bronzare la solar. Aceste produse conțin vitamine și minerale esențiale care pot îmbunătăți sănătatea pielii și pot accelera procesul de bronzare.

Costul Ședințelor de Bronzare

Costul unei ședințe de bronzare poate varia în funcție de salonul ales. În unele saloane, prețul poate fi de 3 lei pe minut, în timp ce altele oferă reduceri pentru achiziționarea de minute suplimentare. De exemplu, un abonament de 50 de minute poate fi achiziționat la prețul de 125 de lei.

În concluzie, bronzarea la solar poate fi o modalitate eficientă de a-ți menține pielea cu un aspect frumos și bronzat în timpul toamnei și iernii. Respectând regulile de mai sus și având grijă de sănătatea pielii tale, poți obține un bronz uniform și durabil, indiferent de sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *